Csőben sült rakott karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej közepes karfiol
- 30 dkg darált hús lehet sertés (vagy pulyka)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 marék rizs
- só
- bors
- 2 teáskanál pirospaprika
- egy csipet köménymag
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és bő sós, borsos, köménymagos vízben félkeményre főzzük. Hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a darált húst. Az olajat felhevítjük, majd a rádobjuk megtisztított, kockára vágott vöröshagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább párjuk. A megdinsztelt hagymára ráhalmozzuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.
A rizst csipet sóval és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
A megdinsztelt darált húsra rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a főtt rizst, beleütünk egy tojást és összekeverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a felszeletelt karfiol felével, majd ráhalmozzuk a fűszeres darált húst és elsimítjuk. Befedjük a maradék karfiollal, sózzuk, borsozzuk.
A tetejét megkenjük a tojással kikevert tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült állni hagyjuk, majd tálalásnál kockára vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »