Csirke jambalaya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- só, bors
- 6 db csontozott csirke felsőcomb darabolva
- 2 ek apróra vágott oregánó
- 2 tk cayenne bors
- 1 fej lilahagyma aprítva
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 hegyeserős paprika darabolva
- 1 kápia paprika darabolva
- 20 dkg főtt, füstölt sonka kockázva
- 1 l csirkealaplé
- 20 dkg rizs
- 15 dkg zöldborsó
Elkészítése:
A húshoz hozzáadjuk a cayenne borsot és az oregánót, majd összekeverjük. Egy nagyobb edényben felhevítjük a vaj és olaj keverékét, majd megsütjük a húsdarabokat kb 10 perc alatt.
A húst kiszedjük az edényből és félretesszük.
Kevés olajat öntünk az edénybe, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat és kevergetve kb 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk.
Ezután hozzáadjuk a csirkét, sonkát és felöntjük az alaplé kb felével. Kb 30 percig főzzük lefedve. Közben ha elfőné a levét, akkor öntünk még alá alaplevet.
Hozzáadjuk a rizst és a borsót, majd készre főzzük az ételt. Ha fagyasztott borsót használunk, az elég később is hozzáadni.
Közben ha szükséges, akkor pótoljuk alatta az alaplevet, hogy ne legyen száraz az ételünk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »