Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke jambalaya recept

Csirke jambalaya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olaj
    • só, bors
    • 6 db csontozott csirke felsőcomb darabolva
    • 2 ek apróra vágott oregánó
    • 2 tk cayenne bors
    • 1 fej lilahagyma aprítva
    • 3 gerezd fokhagyma zúzva
    • 1 hegyeserős paprika darabolva
    • 1 kápia paprika darabolva
    • 20 dkg főtt, füstölt sonka kockázva
    • 1 l csirkealaplé
    • 20 dkg rizs
    • 15 dkg zöldborsó

    Elkészítése:

    A húshoz hozzáadjuk a cayenne borsot és az oregánót, majd összekeverjük. Egy nagyobb edényben felhevítjük a vaj és olaj keverékét, majd megsütjük a húsdarabokat kb 10 perc alatt.

    A húst kiszedjük az edényből és félretesszük.

    Kevés olajat öntünk az edénybe, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat és kevergetve kb 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk.

    Ezután hozzáadjuk a csirkét, sonkát és felöntjük az alaplé kb felével. Kb 30 percig főzzük lefedve. Közben ha elfőné a levét, akkor öntünk még alá alaplevet.

    Hozzáadjuk a rizst és a borsót, majd készre főzzük az ételt. Ha fagyasztott borsót használunk, az elég később is hozzáadni.

    Közben ha szükséges, akkor pótoljuk alatta az alaplevet, hogy ne legyen száraz az ételünk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá