Csirke jambalaya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- só, bors
- 6 db csontozott csirke felsőcomb darabolva
- 2 ek apróra vágott oregánó
- 2 tk cayenne bors
- 1 fej lilahagyma aprítva
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 hegyeserős paprika darabolva
- 1 kápia paprika darabolva
- 20 dkg főtt, füstölt sonka kockázva
- 1 l csirkealaplé
- 20 dkg rizs
- 15 dkg zöldborsó
Elkészítése:
A húshoz hozzáadjuk a cayenne borsot és az oregánót, majd összekeverjük. Egy nagyobb edényben felhevítjük a vaj és olaj keverékét, majd megsütjük a húsdarabokat kb 10 perc alatt.
A húst kiszedjük az edényből és félretesszük.
Kevés olajat öntünk az edénybe, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat és kevergetve kb 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk.
Ezután hozzáadjuk a csirkét, sonkát és felöntjük az alaplé kb felével. Kb 30 percig főzzük lefedve. Közben ha elfőné a levét, akkor öntünk még alá alaplevet.
Hozzáadjuk a rizst és a borsót, majd készre főzzük az ételt. Ha fagyasztott borsót használunk, az elég később is hozzáadni.
Közben ha szükséges, akkor pótoljuk alatta az alaplevet, hogy ne legyen száraz az ételünk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »