Csirke jambalaya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirke jambalaya

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 6 db csontozott csirke felsőcomb darabolva
  • 2 ek apróra vágott oregánó
  • 2 tk cayenne bors
  • 1 fej lilahagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 hegyeserős paprika darabolva
  • 1 kápia paprika darabolva
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka kockázva
  • 1 l csirkealaplé
  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg zöldborsó

Elkészítése:

A húshoz hozzáadjuk a cayenne borsot és az oregánót, majd összekeverjük. Egy nagyobb edényben felhevítjük a vaj és olaj keverékét, majd megsütjük a húsdarabokat kb 10 perc alatt.

A húst kiszedjük az edényből és félretesszük.

Kevés olajat öntünk az edénybe, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat és kevergetve kb 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk.

Ezután hozzáadjuk a csirkét, sonkát és felöntjük az alaplé kb felével. Kb 30 percig főzzük lefedve. Közben ha elfőné a levét, akkor öntünk még alá alaplevet.

Hozzáadjuk a rizst és a borsót, majd készre főzzük az ételt. Ha fagyasztott borsót használunk, az elég később is hozzáadni.

Közben ha szükséges, akkor pótoljuk alatta az alaplevet, hogy ne legyen száraz az ételünk.