Csirke húsgolyók sajtos-tejszínes mártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Golyókhoz:
- 1 kg csirkecomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk só vagy ételízesítő
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1,2 kg burgonya (közepes vagy kisebbek)
- 2 ek étolaj
Tejszínes szószhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 ek tejföl
- csipet őrölt bors
- csipet só
- 120 ml főzőtejszín
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és sós vízben 8-10 perc alatt félpuhára főzzük, majd hideg vízzel kissé lehűtjük, lehámozzuk és félretesszük.
Mialatt fő a burgonya, a csirkehúst ledaráljuk és az étolaj kivételével az összes hozzávalóval jól elkeverjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk az olajjal és a fűszeres csirkehúsból kisebb golyókat formálva és elrendezve kirakjuk a tepsi alját. A félig megfőtt burgonyát vastagabb karikára vágjuk és mellékelt fotó alapján körberakjuk velük a tepsi peremét és a húsgolyókat.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Ezalatt a tejszínes öntethez a tojást felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük. Nagyjából 30 perc múlva illetve miután a hús pici levet eresztett és burgonyák szélei elkezdenének pirulni kivesszük a sütőből és egy evőkanállal elosztjuk a sajtos keveréket a húsgombócokra.
Visszatesszük a sütőbe és újabb 30-35 perc alatt szép pirosra, készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Az 1 kg csirkehúst jómagam 1,6 kg (6 db) farrészes csirkecombból csontoztam le. A húsból készült a főétel, a bőröket lefagyasztottam, mert a következő kocsonyafőzésnél lesz felhasználva és a farrészekből, ill a csontokból 2 db sárgarépával, 1 db vöröshagymával és 3 db tyúkhúsleves kockával egy könnyű erőlevest főztem, amibe grízgaluskát szaggattam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »