Hozzávalók:
Golyókhoz:
Tejszínes szószhoz:
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és sós vízben 8-10 perc alatt félpuhára főzzük, majd hideg vízzel kissé lehűtjük, lehámozzuk és félretesszük.
Mialatt fő a burgonya, a csirkehúst ledaráljuk és az étolaj kivételével az összes hozzávalóval jól elkeverjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk az olajjal és a fűszeres csirkehúsból kisebb golyókat formálva és elrendezve kirakjuk a tepsi alját. A félig megfőtt burgonyát vastagabb karikára vágjuk és mellékelt fotó alapján körberakjuk velük a tepsi peremét és a húsgolyókat.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Ezalatt a tejszínes öntethez a tojást felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük. Nagyjából 30 perc múlva illetve miután a hús pici levet eresztett és burgonyák szélei elkezdenének pirulni kivesszük a sütőből és egy evőkanállal elosztjuk a sajtos keveréket a húsgombócokra.
Visszatesszük a sütőbe és újabb 30-35 perc alatt szép pirosra, készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Az 1 kg csirkehúst jómagam 1,6 kg (6 db) farrészes csirkecombból csontoztam le. A húsból készült a főétel, a bőröket lefagyasztottam, mert a következő kocsonyafőzésnél lesz felhasználva és a farrészekből, ill a csontokból 2 db sárgarépával, 1 db vöröshagymával és 3 db tyúkhúsleves kockával egy könnyű erőlevest főztem, amibe grízgaluskát szaggattam.