Csirke fajitas tésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 fél csirkemell (kb 1,5 kg)
- 3 ek olaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- fél ek só vagy ízlés szerint
- 1 ek chili por
- 1 ek őrölt bors
- 1 ek őrölt római kömény
- 1 ek fokhagyma por vagy 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 30 dkg penne tészta
- 8-9 dl tej
- 15-20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, majd felszeleteljük.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ekkor kiszedjük a húst és félretesszük.
A visszamaradt olajon megdinsteljük a hagymát és a három színű paprikát. Ha kissé megfonnyadtak, akkor hozzáadjuk a húst, elkeverjük és fűszerezzük, majd újra elkeverjük.
Felöntjük kb fél liter tejjel, hozzáadjuk a tésztát és alaposan összekeverjük. Lefedjük és többször átkeverve, valamint tejet adva hozzá, ha felszívja, készre főzzük a tésztát kb 30 perc alatt.
A végén hozzáadjuk a sajtot és alaposan elkeverjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »