Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős – savanyú csirkemáj recept

Csípős – savanyú csirkemáj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 3 szál sárgarépa
    • 3 db paprika (ha van színes)
    • 5 db közepes paradicsom
    • 2 marék fagyasztott kukorica  (1 doboz konzerv)
    • 3 nagy hagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2 dl savanyúság lé
    • 1 kk gyömbérpor
    • 1 kk őrölt koriander
    • 2 kk ételízesítő
    • 2 kk morzsolt csili
    • 1 ek szójaszósz
    • kb 1 ek étkezési keményítő
    • kevés cayenne bors (elhagyható)
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk.

    A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősütjük. Annyira, hogy a rózsaszín lé megjelenjen rajta. Ekkor a májat kivesszük, félretesszük.

    A wokban maradt lében először a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, és a paradicsomot pároljuk. 10 perc után hozzáadjuk a paprikát, a közben kisebb darabokra vágott májat, és a kukoricát. Beleöntjük a savanyúság levét is. Ha nincs otthon, kevés almaecet mehet bele.

    Ekkor fűszerezzük 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kávéskanál őrölt gyömbérrel, ugyanennyi őrölt korianderrel, morzsolt csilivel, cayenne borssal. Ez utóbbit elhagyhatjuk. 10 percig főzzük. A legvégén, finoman, egyenletesen, keményítőt szórunk rá, ami az egészet összekavarva, besűríti ételünket.

    Rizzsel, vagy szójás, pirított spagettivel tálalhatjuk.

    Tipp:

    A kínai ételek egy része forró wokban készül. Ennek az edénynek az előnye, hogy gyorsan, pirítva, egyenletes hőfokon készülnek benne az ételek. Ez biztosítja azt is, hogy megtartják ízüket, tápanyag tartalmukat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá