Csípős – savanyú csirkemáj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csípős – savanyú csirkemáj

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 db paprika (ha van színes)
  • 5 db közepes paradicsom
  • 2 marék fagyasztott kukorica  (1 doboz konzerv)
  • 3 nagy hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl savanyúság lé
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1 kk őrölt koriander
  • 2 kk ételízesítő
  • 2 kk morzsolt csili
  • 1 ek szójaszósz
  • kb 1 ek étkezési keményítő
  • kevés cayenne bors (elhagyható)
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk.

A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősütjük. Annyira, hogy a rózsaszín lé megjelenjen rajta. Ekkor a májat kivesszük, félretesszük.

A wokban maradt lében először a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, és a paradicsomot pároljuk. 10 perc után hozzáadjuk a paprikát, a közben kisebb darabokra vágott májat, és a kukoricát. Beleöntjük a savanyúság levét is. Ha nincs otthon, kevés almaecet mehet bele.

Ekkor fűszerezzük 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kávéskanál őrölt gyömbérrel, ugyanennyi őrölt korianderrel, morzsolt csilivel, cayenne borssal. Ez utóbbit elhagyhatjuk. 10 percig főzzük. A legvégén, finoman, egyenletesen, keményítőt szórunk rá, ami az egészet összekavarva, besűríti ételünket.

Rizzsel, vagy szójás, pirított spagettivel tálalhatjuk.

Tipp:

A kínai ételek egy része forró wokban készül. Ennek az edénynek az előnye, hogy gyorsan, pirítva, egyenletes hőfokon készülnek benne az ételek. Ez biztosítja azt is, hogy megtartják ízüket, tápanyag tartalmukat.