Csángó gulyás csülökkel és gerslivel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 ek sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 70 dkg sertéscsülök
- 4 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 0,5 teáskanál koriander
- só ízlés szerint
- 30 dkg savanyú káposzta
- 0,5 bögre gersli (2,5 dl-es)
- 2 l víz
- 2 dl tejföl (tálaláshoz)
- 0,5 teáskanál borsikafű
Elkészítése:
A zsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, beleteszünk a csülköt kockákra vágva. Kevergetve kicsit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval, korianderrel, zúzott fokhagymával.
Pici vizet öntünk alá és fedő alatt, néha megkeverve pároljuk 1 órn át.
Ekkor belerakjuk a savanyú káposztát és a gerslit is, majd felöntjük 2 liter vízzel. Jó puhára főzzük.
A végén adjuk hozzá a borsikafüvet. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.