Csángó gulyás csülökkel és gerslivel recept
Hozzávalók:
- 2 ek sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 70 dkg sertéscsülök
- 4 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 0,5 teáskanál koriander
- só ízlés szerint
- 30 dkg savanyú káposzta
- 0,5 bögre gersli (2,5 dl-es)
- 2 l víz
- 2 dl tejföl (tálaláshoz)
- 0,5 teáskanál borsikafű
Elkészítése:
A zsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, beleteszünk a csülköt kockákra vágva. Kevergetve kicsit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval, korianderrel, zúzott fokhagymával.
Pici vizet öntünk alá és fedő alatt, néha megkeverve pároljuk 1 órn át.
Ekkor belerakjuk a savanyú káposztát és a gerslit is, majd felöntjük 2 liter vízzel. Jó puhára főzzük.
A végén adjuk hozzá a borsikafüvet. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









