Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás szaftos egytálétel recept

Burgonyás szaftos egytálétel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1 kis fejlilahagyma
    • 1 sárga kaliforniai paprika
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 25 dkg barna csiperke gomba
    • 20 dkg füstölt mozzarella sajt
    • 20 dkg vörös cheddar sajt
    • 50 dkg fűszeres grillhús
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 5 dl Meggle Főzőkrém (15%)
    • 3 tojás

    A tetejére:

    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A megmosott burgonyákat vágjuk közepes hasábokra. Hideg, sós vízben tegyük fel főzni. Ha felforrt a víz, hagyjuk a burgonyákat még 5-7 percig főni. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük készre a burgonyát. Kicsit maradjon nyers belülről.

    Ha elkészült, szűrjük le, majd tegyük félre hűlni.

    Amíg a burgonyánk hűl, a kétféle paprikát és a lilahagymát vágjuk fel közepes nagyságúra.

    A konyhakészre előkészített félbe vagy negyedekbe vágott gombát egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsuk le. Vigyázzunk arra, hogy a gomba valóban piruljon és ne főjön meg a saját levében.

    A fűszeres húst egy grill serpenyőben süssük meg. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra.

    A kétféle sajtot vágjuk nagyobb kockákra.

    A sütőtálat vékonyan vajazzuk ki, majd rakjuk bele az összes hozzávalót a reszelt sajt kivételével. Keverjük össze vigyázva arra, hogy a burgonyát ne törjük össze.

    A tejszínt keverjük el a tojásokkal, majd öntsük a burgonyára. Nem kell, hogy ellepje a burgonyát teljesen a tejszín.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt sütjük addig, amíg a tetején lévő burgonya ropogósra sül. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre addig, amíg ráolvad a sajt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek