Burgonyás szaftos egytálétel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Burgonyás szaftos egytálétel

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 kis fejlilahagyma
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 25 dkg barna csiperke gomba
  • 20 dkg füstölt mozzarella sajt
  • 20 dkg vörös cheddar sajt
  • 50 dkg fűszeres grillhús
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 tojás

A tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A megmosott burgonyákat vágjuk közepes hasábokra. Hideg, sós vízben tegyük fel főzni. Ha felforrt a víz, hagyjuk a burgonyákat még 5-7 percig főni. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük készre a burgonyát. Kicsit maradjon nyers belülről.

Ha elkészült, szűrjük le, majd tegyük félre hűlni.

Amíg a burgonyánk hűl, a kétféle paprikát és a lilahagymát vágjuk fel közepes nagyságúra.

A konyhakészre előkészített félbe vagy negyedekbe vágott gombát egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsuk le. Vigyázzunk arra, hogy a gomba valóban piruljon és ne főjön meg a saját levében.

A fűszeres húst egy grill serpenyőben süssük meg. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra.

A kétféle sajtot vágjuk nagyobb kockákra.

A sütőtálat vékonyan vajazzuk ki, majd rakjuk bele az összes hozzávalót a reszelt sajt kivételével. Keverjük össze vigyázva arra, hogy a burgonyát ne törjük össze.

A tejszínt keverjük el a tojásokkal, majd öntsük a burgonyára. Nem kell, hogy ellepje a burgonyát teljesen a tejszín.

Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt sütjük addig, amíg a tetején lévő burgonya ropogósra sül. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre addig, amíg ráolvad a sajt.