Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
A megmosott burgonyákat vágjuk közepes hasábokra. Hideg, sós vízben tegyük fel főzni. Ha felforrt a víz, hagyjuk a burgonyákat még 5-7 percig főni. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük készre a burgonyát. Kicsit maradjon nyers belülről.
Ha elkészült, szűrjük le, majd tegyük félre hűlni.
Amíg a burgonyánk hűl, a kétféle paprikát és a lilahagymát vágjuk fel közepes nagyságúra.
A konyhakészre előkészített félbe vagy negyedekbe vágott gombát egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsuk le. Vigyázzunk arra, hogy a gomba valóban piruljon és ne főjön meg a saját levében.
A fűszeres húst egy grill serpenyőben süssük meg. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra.
A kétféle sajtot vágjuk nagyobb kockákra.
A sütőtálat vékonyan vajazzuk ki, majd rakjuk bele az összes hozzávalót a reszelt sajt kivételével. Keverjük össze vigyázva arra, hogy a burgonyát ne törjük össze.
A tejszínt keverjük el a tojásokkal, majd öntsük a burgonyára. Nem kell, hogy ellepje a burgonyát teljesen a tejszín.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt sütjük addig, amíg a tetején lévő burgonya ropogósra sül. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre addig, amíg ráolvad a sajt.