Birsalmás csirke mazsolás rizzsel recept
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb felezve
- 2 birsalma
- 2 evőkanál méz
- 1 rúd fahéj
- só, bors
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl rizs
- egy marék beáztatott mazdola
- 1 evőkanál kurkuma
Elkészítése:
2 evőkanál, felforrósított olajra halmozzuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és állandóan kevergetve addig főzzük alacsony hőfokon, amíg kicsit ragacsos és sötét barna színű nem lesz. Ezután félretesszük.
Kevés olajon a csirkét megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Amikor szép színt kapott, akkor félretesszük.
Egy kisebb edényben a hámozott és kisebb darabokra vágott birsalmát egy rúd fahéjjal, vízzel felöntve roppanósra főzzük. Kivesszük az almát és a fahéjat és a főzővízbe tesszük a rizst, a kurkumát és puhára főzzük.
Leszűrjük, sózzuk és hozzáadjuk a mazsolát.
Egy tepsibe tesszük a csirkét, az almákat és 1 dl vizet aláöntve, fóliával letakarva, 180 fokon 30 percig sütjük. A fóliát levéve, az almákat mézzel meglocsoljuk és még 8-10 percig sütjük.
Tálaláskor a rizs mellé tesszük a karamellizált hagymát, a csirkét és az almát.