Birsalmás csirke mazsolás rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb felezve
  • 2 birsalma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 rúd fahéj
  • só, bors
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl rizs
  • egy marék beáztatott mazdola
  • 1 evőkanál kurkuma

Elkészítése:

2 evőkanál, felforrósított olajra halmozzuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és állandóan kevergetve addig főzzük alacsony hőfokon, amíg kicsit ragacsos és sötét barna színű nem lesz. Ezután félretesszük.

Kevés olajon a csirkét megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Amikor szép színt kapott, akkor félretesszük.

Egy kisebb edényben a hámozott és kisebb darabokra vágott birsalmát egy rúd fahéjjal, vízzel felöntve roppanósra főzzük. Kivesszük az almát és a fahéjat és a főzővízbe tesszük a rizst, a kurkumát és puhára főzzük.

Leszűrjük, sózzuk és hozzáadjuk a mazsolát.

Egy tepsibe tesszük a csirkét, az almákat és 1 dl vizet aláöntve, fóliával letakarva, 180 fokon 30 percig sütjük. A fóliát levéve, az almákat mézzel meglocsoljuk és még 8-10 percig sütjük.

Tálaláskor a rizs mellé tesszük a karamellizált hagymát, a csirkét és az almát.