Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birkapörkölt csontos húsból recept

Birkapörkölt csontos húsból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Pörkölt:

    • 3 fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál zsír
    • 1,5 kg csontos birkahús
    • 2 paradicsom
    • 2 csípős, zöld paprika
    • bors
    • víz
    • őrölt pirospaprika

    Köret:

    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 2 db babérlevél

    Elkészítése:

    Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.

    Ezután hozzáadjuk a húst és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.

    Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt. A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk.

    Kínálhatunk hozzá kovászos uborkát, friss kenyeret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá