Birkapörkölt csontos húsból recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Pörkölt:
- 3 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1,5 kg csontos birkahús
- 2 paradicsom
- 2 csípős, zöld paprika
- só
- bors
- víz
- őrölt pirospaprika
Köret:
- 2 kg burgonya
- só
- víz
- 2 db babérlevél
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.
Ezután hozzáadjuk a húst és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.
Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt. A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá kovászos uborkát, friss kenyeret.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.