Birkapörkölt csontos húsból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Pörkölt:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1,5 kg csontos birkahús
  • 2 paradicsom
  • 2 csípős, zöld paprika
  • bors
  • víz
  • őrölt pirospaprika

Köret:

  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 2 db babérlevél

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.

Ezután hozzáadjuk a húst és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.

Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt. A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk.

Kínálhatunk hozzá kovászos uborkát, friss kenyeret.