Bárány kofta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 600 g darált bárányhús
- 1 fej vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél
- 1-1 kávéskanál só, cayenne bors, őrölt kömény, fekete bors
- 1/4 csésze zsemlemorzsa
- 2 evőkanál darált mandula
Sütéshez:
- fapálcika
- kevés olívaolaj
Tálaláshoz:
- pirított pita
- párolt rizs
- koktélparadicsom
- lilahagyma
- uborka
- mentaleveles joghurt
- citromgerezd
Elkészítése:
A húsmasszához az összes hozzávalót tálba tesszük és kézzel alaposan kikeverjük. Természetesen a fűszerezést mindenki saját íze szerint adagolhatja, ki többet, ki kevesebbet.
A fapálcikákat 5 percre vízbe áztatjuk, majd henger formában rádolgozzuk a húsmasszát. Kb 12 cm-es adagok legyenek. 10-12 kofta jön ki ebből az adagból.
Egy bordázott grill serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és felforrósítjuk. A koftákat belerakosgatjuk, majd kissé mérsékelve alatta a tüzet, megfordítgatva megsütjük.
Mikor megsültek és szép pirosak, tálra halmozzuk a koftákat és a temérdek körettel és forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.