Bárány kofta recept

Hozzávalók:
- 600 g darált bárányhús
- 1 fej vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél
- 1-1 kávéskanál só, cayenne bors, őrölt kömény, fekete bors
- 1/4 csésze zsemlemorzsa
- 2 evőkanál darált mandula
Sütéshez:
- fapálcika
- kevés olívaolaj
Tálaláshoz:
- pirított pita
- párolt rizs
- koktélparadicsom
- lilahagyma
- uborka
- mentaleveles joghurt
- citromgerezd
Elkészítése:
A húsmasszához az összes hozzávalót tálba tesszük és kézzel alaposan kikeverjük. Természetesen a fűszerezést mindenki saját íze szerint adagolhatja, ki többet, ki kevesebbet.
A fapálcikákat 5 percre vízbe áztatjuk, majd henger formában rádolgozzuk a húsmasszát. Kb 12 cm-es adagok legyenek. 10-12 kofta jön ki ebből az adagból.
Egy bordázott grill serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és felforrósítjuk. A koftákat belerakosgatjuk, majd kissé mérsékelve alatta a tüzet, megfordítgatva megsütjük.
Mikor megsültek és szép pirosak, tálra halmozzuk a koftákat és a temérdek körettel és forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »