Bányász gombóc recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Gombóc:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
Töltelék:
- 30 dkg darált hús
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszer paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint
- 150 g tejföl
Elkészítése:
A hagymát feldaraboljuk és megdinszteljük az olajon, rátesszük a fűszer paprikát, hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, sót, őrölt kömény, őrölt borsot ízlés szerint, majd annyi vizet ötünk rá, hogy ellepje. Lefedve főzzük.
Közben a meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leöntve áttörjük, hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kb 8 cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük a megfőtt és kihűlt húsos raguval, majd gombóccá formázzuk.
Forró, sós vízben kifőzzük.
A megmaradt raguhoz keverjük a tejfölt, pár percig főzzük majd tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.