Bányász gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombóc:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
Töltelék:
- 30 dkg darált hús
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszer paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint
- 150 g tejföl
Elkészítése:
A hagymát feldaraboljuk és megdinszteljük az olajon, rátesszük a fűszer paprikát, hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, sót, őrölt kömény, őrölt borsot ízlés szerint, majd annyi vizet ötünk rá, hogy ellepje. Lefedve főzzük.
Közben a meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leöntve áttörjük, hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kb 8 cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük a megfőtt és kihűlt húsos raguval, majd gombóccá formázzuk.
Forró, sós vízben kifőzzük.
A megmaradt raguhoz keverjük a tejfölt, pár percig főzzük majd tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »