Bányász gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombóc:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
Töltelék:
- 30 dkg darált hús
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszer paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt kömény, őrölt bors ízlés szerint
- 150 g tejföl
Elkészítése:
A hagymát feldaraboljuk és megdinszteljük az olajon, rátesszük a fűszer paprikát, hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, sót, őrölt kömény, őrölt borsot ízlés szerint, majd annyi vizet ötünk rá, hogy ellepje. Lefedve főzzük.
Közben a meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leöntve áttörjük, hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kb 8 cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük a megfőtt és kihűlt húsos raguval, majd gombóccá formázzuk.
Forró, sós vízben kifőzzük.
A megmaradt raguhoz keverjük a tejfölt, pár percig főzzük majd tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »