Babpaprikás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg bacon
- 15 dkg erdélyi szalonna
- 25 dkg vörös bab konzerv
- 25 dkg óriás fehér bab konzerv
- 3-4 karika hegyes erős paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek (lm) tejföl
- ízlés szerint só
- őrölt fűszerpaprika
- őrölt kömény
Elkészítése:
A szalonnákat apró kockára vágom, és elkezdem zsírjára sütni. Amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom, végül beledobom a csípős paprikát és az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.
Ha a hagyma kellően megfonnyadt, és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt felforralom, majd ezt követően kb. 10 percet főzöm.
Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig főzni.
Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összeforralom, és frissen kifőtt tésztával forrón tálalom.
Jó étvágyat!
A babpaprikás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 18 g