Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babpaprikás recept

Babpaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 fej vöröshagyma
    • 15 dkg bacon
    • 15 dkg erdélyi szalonna
    • 25 dkg vörös bab konzerv
    • 25 dkg óriás fehér bab konzerv
    • 3-4 karika hegyes erős paprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4 ek (lm) tejföl
    • ízlés szerint só
    • őrölt fűszerpaprika
    • őrölt kömény

    Elkészítése:

    A szalonnákat apró kockára vágom, és elkezdem zsírjára sütni. Amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom, végül beledobom a csípős paprikát és az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.

    Ha a hagyma kellően megfonnyadt, és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt felforralom, majd ezt követően kb. 10 percet főzöm.

    Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig főzni.

    Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összeforralom, és frissen kifőtt tésztával forrón tálalom.

    Jó étvágyat!

    A babpaprikás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 203 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá