Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnákat apró kockára vágom, és elkezdem zsírjára sütni. Amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom, végül beledobom a csípős paprikát és az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.
Ha a hagyma kellően megfonnyadt, és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt felforralom, majd ezt követően kb. 10 percet főzöm.
Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig főzni.
Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összeforralom, és frissen kifőtt tésztával forrón tálalom.
Jó étvágyat!