Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 500 g finomliszt
    • 250 g vaj
    • 20 g élesztő
    • 100 ml tej
    • 0,5 teáskanál cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só

    Töltelék:

    • 800 g sárgabaracklekvár
    • 350 g darált dió
    • 250 g porcukor
    • 2 ek vaníliás cukor

    Mázhoz:

    • 15 dkg ét vagy tejcsoki
    • 1,5 ek olaj

    Elkészítése:

    A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adunk 1 mk cukrot és a meleg tejben felfuttatjuk.

    A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elkeverjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne. Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt és alaposan összegyúrjuk.

    Lemérjük és 4 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

    Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A diót megdaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, keverjük össze, és osszuk el egyenlően 3 részre.

    A lekvárt is is osszuk el 3 részre.

    A tésztagolyókból lisztezett felületen kinyújtjuk a lapokat a tepsi méretére.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az első lapot. Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag cukros dióval és folytatjuk ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió).

    A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.

    Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta deszkára borítjuk, levesszük a sütőpapírt és így hagyjuk teljesen kihűlni.

    Csokimázat teszünk a tetejére, amihez a csokit az olajjal összeolvasztjuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá