Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adunk 1 mk cukrot és a meleg tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elkeverjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne. Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt és alaposan összegyúrjuk.
Lemérjük és 4 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A diót megdaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, keverjük össze, és osszuk el egyenlően 3 részre.
A lekvárt is is osszuk el 3 részre.
A tésztagolyókból lisztezett felületen kinyújtjuk a lapokat a tepsi méretére.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az első lapot. Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag cukros dióval és folytatjuk ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta deszkára borítjuk, levesszük a sütőpapírt és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Csokimázat teszünk a tetejére, amihez a csokit az olajjal összeolvasztjuk