Zserbó csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 25 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1/4 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (S-es)
Töltelék:
- 15 dkg sárgabarack lekvár
- 12 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
A tetejére:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A langyos tejhez keverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojást, a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Lágy tésztává dagasztjuk, szükség esetén kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert dióval. A tésztát szorosan feltekerjük, majd hüvelykujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, gőz fölött felolvasztott csokoládéval finoman becsíkozzuk a tetejüket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »