Zserbó csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 25 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1/4 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (S-es)
Töltelék:
- 15 dkg sárgabarack lekvár
- 12 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
A tetejére:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A langyos tejhez keverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojást, a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Lágy tésztává dagasztjuk, szükség esetén kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert dióval. A tésztát szorosan feltekerjük, majd hüvelykujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, gőz fölött felolvasztott csokoládéval finoman becsíkozzuk a tetejüket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »