Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó csiga recept

Zserbó csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb. 25 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1/4 teáskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (S-es)

    Töltelék:

    • 15 dkg sárgabarack lekvár
    • 12 dkg darált dió
    • 7 dkg cukor

    A tetejére:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A langyos tejhez keverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojást, a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Lágy tésztává dagasztjuk, szükség esetén kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert dióval. A tésztát szorosan feltekerjük, majd hüvelykujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.

    A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, gőz fölött felolvasztott csokoládéval finoman becsíkozzuk a tetejüket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá