Zserbó csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb. 25 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1/4 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (S-es)
Töltelék:
- 15 dkg sárgabarack lekvár
- 12 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
A tetejére:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A langyos tejhez keverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojást, a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Lágy tésztává dagasztjuk, szükség esetén kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert dióval. A tésztát szorosan feltekerjük, majd hüvelykujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, gőz fölött felolvasztott csokoládéval finoman becsíkozzuk a tetejüket.