Zserbó recept

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl rum vagy aroma
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 mk szódabikarbóna
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dióbél
- 40 dkg sárgabaracklekvár
- 30 dkg cukor (ízlés szerint)
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta lekenéséhez
- 200 g étcsokoládé 3 ek olaj vagy vaj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk. Közben a rumot is meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk és addig kevergetjük amíg el nem olvad benne. Ezután az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, a tojásoksárgájával, a fél mokkáskanál szódabikarbónával, meg a sóval tésztává gyúrjuk.
Letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A diót a lekvárral meg a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk és egyenként, lisztezett deszkán 35*30-as nagyságú lappá nyújtjuk.
Az egyik lapot a vajjal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk, erre kerül a második tésztalap.
A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk.
Tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és egy kicsit még pihentetjük.
Előmelegített sütőben megsütjük 160 fokon kb 45-50 perc alatt.
Amikor kihűlt a csokit a vajjal/olajjal összeolvasztjuk és rácsorgatjuk a tésztára, elsimítjuk.
Amikor a máz megdermedt, akkor szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »