Zserbó recept
Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl rum vagy aroma
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 mk szódabikarbóna
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dióbél
- 40 dkg sárgabaracklekvár
- 30 dkg cukor (ízlés szerint)
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta lekenéséhez - 200 g étcsokoládé 3 ek olaj vagy vaj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk. Közben a rumot is meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk és addig kevergetjük amíg el nem olvad benne. Ezután az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, a tojásoksárgájával, a fél mokkáskanál szódabikarbónával, meg a sóval tésztává gyúrjuk.
Letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A diót a lekvárral meg a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk és egyenként, lisztezett deszkán 35*30-as nagyságú lappá nyújtjuk.
Az egyik lapot a vajjal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk, erre kerül a második tésztalap.
A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk.
Tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és egy kicsit még pihentetjük.
Előmelegített sütőben megsütjük 160 fokon kb 45-50 perc alatt.
Amikor kihűlt a csokit a vajjal/olajjal összeolvasztjuk és rácsorgatjuk a tésztára, elsimítjuk.
Amikor a máz megdermedt, akkor szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










