Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 55 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 8 dkg kristálycukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 csomag sütőpor
    • csipetnyi só

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg kristálycukor
    • 6-7 ek baracklekvár

    A csokimázhoz:

    • 15 dkg kristálycukor
    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek víz
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt kb 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében felfuttatjuk.

    A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a pici sót és a cukrot, közzékeverjük a sütőport. A közepébe mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást, a tejfölt, majd hozzáadjuk a már megkelt élesztőt és közepes keménységű tésztát gyúrunk.

    4 kis cipót formálunk belőle. Kinyújtjuk és kizsírozott, közepes méretű tepsibe simítjuk.

    Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a dió és a cukor keverékével, majd beborítjuk a következő tésztalappal. Ezt ismét megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a dió és a cukor keverékével, majd ugyanezt a műveletet harmadszor is megismételjük.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Sülés után rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.

    Amikor kihűlt, csokimázzal vonjuk be. Amikor a máz megderedt már szeletelhetjük is.

    A mázhoz a cukrot a vízzel tűzre tesszük és addig főzzük, amíg a habját elfőtte (ez mindössze 2-3 perc.) Ekkor a tűzről levéve hozzákeverjük a kakaóport, egyet forralunk rajta és levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vajat és a kihűlt tésztára simítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá