Zserbó recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk sütőpor
- 1 dkg élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 0,5 dl tej
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 40 dkg baracklekvár
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 2 ek finomliszt
- 4 ek kakaópor
- 2 ek víz
- 4-5 csepp citromlé
Elkészítése:
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, a sütőport, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, , rászórjuk a cukros dió felét.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük.
Addig főzzük, nem forraljuk, amíg jó nyúlós lesz a csokoládémáz.
A kihűlt tésztára csurgatjuk, a tepsit jól megrázzuk, hogy a máz elterüljön.
Gyorsan köt, késsel ne kenjük, mert nem lesz egyenletes a bevonat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »