Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zebratorta fehérjeporból recept

Zebratorta fehérjeporból
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A “tésztája”

    • 10 dkg GM zabpehely
    • 5 dkg GM zabpehelyliszt
    • 5 dkg felolvasztott kókuszzsír
    • 2 ek méz vagy stevia cseppek

    A töltelékhez:

    • 5 db “M”-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél kg zsírszegény túró vagy cottage cheese
    • 1,5 dl görög joghurt
    • 60 g vaníliás fehérje por (mindenmentes, növényi)
    • 1,5 dl növényi tej (kókusz vagy mandula)
    • 1 ek GM vanília ízű pudingpor vagy kukoricakeményítő
    • piros ételszínezék
    • 4 ek eritrit

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk .Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10 percig.

    Készítsük el a tölteléket, ehhez az ételszínezék kivételével az összes hozzávalót mérjük tálba és botmixerrel, alaposan keverjük össze, ekkor osszuk ketté a tésztát, és az egyik felébe keverjük bele az ételszínezéket, a másik marad sárga.

    A zabpelyhes alapot ha kivettük a sütőből a masszát kanalazzuk rá, úgy hogy egy kanál sárga krémet teszünk középre, erre jön a rózsaszín krém, majd a sárga…. amíg el nem fogy. Magától szét fog terülni!

    Tegyük vissza a sütőbe, és 160 fokon süssük, további 50 percig. A sütőből kivéve, hagyjuk kissé kihűlni, majd azonnal fogyaszthatjuk. Másnap is finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá