Zebratorta fehérjeporból

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zebratorta fehérjeporból

Hozzávalók:

A “tésztája”

  • 10 dkg GM zabpehely
  • 5 dkg GM zabpehelyliszt
  • 5 dkg felolvasztott kókuszzsír
  • 2 ek méz vagy stevia cseppek

A töltelékhez:

  • 5 db “M”-es tojás
  • fél kg zsírszegény túró vagy cottage cheese
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 60 g vaníliás fehérje por (mindenmentes, növényi)
  • 1,5 dl növényi tej (kókusz vagy mandula)
  • 1 ek GM vanília ízű pudingpor vagy kukoricakeményítő
  • piros ételszínezék
  • 4 ek eritrit

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk .Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10 percig.

Készítsük el a tölteléket, ehhez az ételszínezék kivételével az összes hozzávalót mérjük tálba és botmixerrel, alaposan keverjük össze, ekkor osszuk ketté a tésztát, és az egyik felébe keverjük bele az ételszínezéket, a másik marad sárga.

A zabpelyhes alapot ha kivettük a sütőből a masszát kanalazzuk rá, úgy hogy egy kanál sárga krémet teszünk középre, erre jön a rózsaszín krém, majd a sárga…. amíg el nem fogy. Magától szét fog terülni!

Tegyük vissza a sütőbe, és 160 fokon süssük, további 50 percig. A sütőből kivéve, hagyjuk kissé kihűlni, majd azonnal fogyaszthatjuk. Másnap is finom!