Zala kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Sárga lap:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál rétesliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- csipetnyi só
Kakaós lap:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- csipetnyi só
Krém:
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzunk, lisztezzünk ki egy kis méretű tepsit.
Először készítsük el a sárga lapot. Az átszitált lisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük félre. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, keverjük hozzá a kétféle cukorral elkevert tojássárgákat, végül óvatosan forgassuk bele a lisztet.
Öntsük a masszát a tepsibe, majd kb 10 percig süssük. A kakaós lapot ugyanígy készítsük el (a liszthez a kakaóport is keverjük hozzá), de két lapot süssünk belőle. Ne süssük túl a piskótákat, mert kiszáradnak!
A krémhez a lisztet a tejjel főzzük sűrű krémmé, majd hűtsük ki. A margarint, a kakaóport és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd miután kihűlt a lisztes krém, keverjük hozzá a vajas masszát.
Az egyik kakaós lapot kenjük meg a krémmel, tegyük rá a sárga lapot, megint krém következik, majd erre a másik kakaós lap. A tetejét kenjük meg a maradék krémmel és csokoládéreszelékkel díszítsük.
Takarjuk le és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.