Zala kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sárga lap:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál rétesliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- csipetnyi só
Kakaós lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- csipetnyi só
Krém:
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzunk, lisztezzünk ki egy kis méretű tepsit.
Először készítsük el a sárga lapot. Az átszitált lisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük félre. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, keverjük hozzá a kétféle cukorral elkevert tojássárgákat, végül óvatosan forgassuk bele a lisztet.
Öntsük a masszát a tepsibe, majd kb 10 percig süssük. A kakaós lapot ugyanígy készítsük el (a liszthez a kakaóport is keverjük hozzá), de két lapot süssünk belőle. Ne süssük túl a piskótákat, mert kiszáradnak!
A krémhez a lisztet a tejjel főzzük sűrű krémmé, majd hűtsük ki. A margarint, a kakaóport és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd miután kihűlt a lisztes krém, keverjük hozzá a vajas masszát.
Az egyik kakaós lapot kenjük meg a krémmel, tegyük rá a sárga lapot, megint krém következik, majd erre a másik kakaós lap. A tetejét kenjük meg a maradék krémmel és csokoládéreszelékkel díszítsük.
Takarjuk le és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »