Vörösáfonyás habos karácsonyi falatkák recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Krém:
- 250 g mascarpone
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 200 ml habtejszín
- 400 g vörösáfonya lekvár
Díszítéshez:
- 100 g étcsokoládé
- 90 g marcipán
Elkészítése:
Piskóta:
1. A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe VÉKONY rétegben és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük.
Krém:
A krémhez a mascarponét elkeverjük a bourbon vaníliával, majd elektromos habverővel közepes fokozaton lassan hozzáadjuk a habtejszínt és csillag végű habzsákba töltjük a kész krémet.
A piskótából sütemény szaggatóval párosával korongokat vágunk ki, megkenjük minden pár egyik felét vastagon vörösáfonya lekvárral, majd a habzsákból karikát nyomunk rá a krémből és a tetejére helyezünk egy piskóta korongot.
A tetejüket olvasztott étcsokoládéval öntjük le, a marcipánból pedig levélformázóval 2-2 kis zöld levélkét szaggatunk rá és 3-3 apró piros bogyócskát teszünk a csücskükbe.