Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösáfonyás habos karácsonyi falatkák recept

Vörösáfonyás habos karácsonyi falatkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • késhegynyi sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 2 csomag bourbon vaníliás cukor
    • 200 ml habtejszín
    • 400 g vörösáfonya lekvár

    Díszítéshez:

    • 100 g étcsokoládé
    • 90 g marcipán

    Elkészítése:

    Piskóta:

    1. A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.

    Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe VÉKONY rétegben és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük.

    Krém:

    A krémhez a mascarponét elkeverjük a bourbon vaníliával, majd elektromos habverővel közepes fokozaton lassan hozzáadjuk a habtejszínt és csillag végű habzsákba töltjük a kész krémet.

    A piskótából sütemény szaggatóval párosával korongokat vágunk ki, megkenjük minden pár egyik felét vastagon vörösáfonya lekvárral, majd a habzsákból karikát nyomunk rá a krémből és a tetejére helyezünk egy piskóta korongot.

    A tetejüket olvasztott étcsokoládéval öntjük le, a marcipánból pedig levélformázóval 2-2 kis zöld levélkét szaggatunk rá és 3-3 apró piros bogyócskát teszünk a csücskükbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá