Vörösáfonyás habos karácsonyi falatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 2 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 200 ml habtejszín
  • 400 g vörösáfonya lekvár

Díszítéshez:

  • 100 g étcsokoládé
  • 90 g marcipán

Elkészítése:

Piskóta:

1. A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.

Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe VÉKONY rétegben és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük.

Krém:

A krémhez a mascarponét elkeverjük a bourbon vaníliával, majd elektromos habverővel közepes fokozaton lassan hozzáadjuk a habtejszínt és csillag végű habzsákba töltjük a kész krémet.

A piskótából sütemény szaggatóval párosával korongokat vágunk ki, megkenjük minden pár egyik felét vastagon vörösáfonya lekvárral, majd a habzsákból karikát nyomunk rá a krémből és a tetejére helyezünk egy piskóta korongot.

A tetejüket olvasztott étcsokoládéval öntjük le, a marcipánból pedig levélformázóval 2-2 kis zöld levélkét szaggatunk rá és 3-3 apró piros bogyócskát teszünk a csücskükbe.