Viktória szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 3 ek liszt
- 6 g sütőpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
Krémhez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 500 ml tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Hab a tetejére:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
A tésztához tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót és a kakaóport is.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Két lapot sütünk 180 fokon, egymás után 8-10 perc alatt.
A cukrokat, lisztet, pudingport, tojássárgákat és a tejet kikeverjük, majd gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. A kihűlt krémmel kihabosítjuk a vajat.
A lapokat hosszában ketté vágjuk és a krémmel betöltjük. Egy keveset a tetejére is hagyunk.
A tojás fehérjéket a cukorral, lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk. Én csokoládé forgáccsal szórtam meg.
Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelhetjük.