Viktória szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 3 ek liszt
- 6 g sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
Krémhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 500 ml tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Hab a tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 2 ek baracklekvár
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
A tésztához tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót és a kakaóport is.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Két lapot sütünk 180 fokon, egymás után 8-10 perc alatt.
A cukrokat, lisztet, pudingport, tojássárgákat és a tejet kikeverjük, majd gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. A kihűlt krémmel kihabosítjuk a vajat.
A lapokat hosszában ketté vágjuk és a krémmel betöltjük. Egy keveset a tetejére is hagyunk.
A tojás fehérjéket a cukorral, lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk. Én csokoládé forgáccsal szórtam meg.
Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










