Viktória szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (csapott)
- 2 ek méz (meleg)
A töltelékhez:
- 6 nagy alma
- 2 ek cukor (ízlés szerint)
- fahéj ízlés szerint (őrölt)
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 1 kávéskanál fahéj
- 40 ml almalé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
- 2 ek csokoládéforgács (a díszítéshez)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle.
Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretesszük, majd a cukorral megpároljuk, fahéjjal ízesítjük, hűtjük.
A mascarponéhoz keverjük az almalevet, ízesítjük a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük.
A lapokat megtöltjük. Az első lapra kenjük az almát, rátesszük a második lapot, erre kenjük a mascarponés krém háromnegyedét, majd befedjük a harmadik lappal.
A maradék krémet a tészta tetejére simítjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk puhulni egy éjszakát, csak másnap szeleteljük.
Tipp:
Saját kitalált recept.