Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vienetta szelet recept

Vienetta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 0,5 l habtejszín
    • 2 csomag habfixáló
    • 2 tábla étcsokoládé

    Elkészítése:

    8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verünk, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ehhez hozzáadunk fél csomag sütőport és a habverővel tovább keverjük.

    Ezután fokozatosan hozzáadunk nyolc kanál lisztet. A piskótát nagyobb négyzet alakú tepsibe öntjük és megsütjük. Mikor megsült kihűtjük és három egyenlő téglalapra vágjuk (függőlegesen!).

    A habtejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, majd két tábla csokoládét gőz felett megolvasztunk.

    Egy piskóta lapot tálcára helyezünk, majd a tejszínhab szűk egyharmadát rákenjük. Az olvasztott csokoládét habzsákba öntjük (a legvékonyabb kinyomót használjuk) és az egyharmadát rácsorgatjuk a tejszínre.

    Ezután rátesszük a következő lapot és megismételjük a folyamatot.

    Mikor ezzel is kész vagyunk rátesszük az utolsó lapot és a maradék habbal körbe kenjük, illetve a maradék csokoládéval lecsorgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá