Vienetta szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 0,5 l habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 tábla étcsokoládé

Elkészítése:

8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verünk, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ehhez hozzáadunk fél csomag sütőport és a habverővel tovább keverjük.

Ezután fokozatosan hozzáadunk nyolc kanál lisztet. A piskótát nagyobb négyzet alakú tepsibe öntjük és megsütjük. Mikor megsült kihűtjük és három egyenlő téglalapra vágjuk (függőlegesen!).

A habtejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, majd két tábla csokoládét gőz felett megolvasztunk.

Egy piskóta lapot tálcára helyezünk, majd a tejszínhab szűk egyharmadát rákenjük. Az olvasztott csokoládét habzsákba öntjük (a legvékonyabb kinyomót használjuk) és az egyharmadát rácsorgatjuk a tejszínre.

Ezután rátesszük a következő lapot és megismételjük a folyamatot.

Mikor ezzel is kész vagyunk rátesszük az utolsó lapot és a maradék habbal körbe kenjük, illetve a maradék csokoládéval lecsorgatjuk.