Vendégség szelet recept

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 45 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7,5 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- 8 g sütőpor
Töltelékhez:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 6 alma reszelve a levével együtt
- 20 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 3 ek zsemlemorzsa
Bevonathoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
Az első cipót kinyújtjuk és egy 25*39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A tölteléket elkészítjük. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót belekeverjük és a már kinyújtott tésztalapra öntjük.
A másik tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztát a felolvasztott, olajjal elkevert csokival bevonjuk. Ha a csoki megdermedt már szeletelhető is a süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »