Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Velencei álom szelet recept

Velencei álom szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tepsi mérete: 20×30 cm

    A sárga piskótához:

    • 2×2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2×2 ek porcukor
    • 2×2 ek liszt
    • 2×1 késhegynyi sütőpor

    A barna piskótához:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaópor
    • 1 ek liszt
    • 1 késhegynyi sütőpor

    A megsült, kihűlt lapok locsolásához:

    • narancslé

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 5 ek cukor
    • 3 db narancs velő
    • 1/2 üveg barackkompót aprítva
    • 1 dl narancslé
    • 1 zseléfix vagy 1 ek. zselatin vízben oldva
    • 5 dkg csokiforgács
    • 2 dl habtejszín

    A bevonáshoz:

    • 2 dl habtejszín

    A díszítéshez:

    • narancs
    • csokiforgács

    Elkészítése:

    Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga, 1 db kakaós piskótát sütünk.

    Az egész tojásokat a cukorral kb 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

    A kakaósnál is így járunk el.

    Krém készítése:

    A vaníliás pudingporokat, a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.

    A narancsokat cikkekre szedjük,hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük,majd a felaprított barack kompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük.  A zselatint beáztatjuk, majd egy evőkanál tejszínnel kikeverjük.

    A kihűlt pudingot kihabosítjuk.

    Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utolján keverjük hozzá a csokiforgácsot.

    Összeállítás:

    Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.

    A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedő lapra is kerüljön.

    Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével,majd rá a krém és a 2. sárga lap.

    Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.

    Ízlés szerint díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá