Velencei álom szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tepsi mérete: 20×30 cm
A sárga piskótához:
- 2×2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×2 ek porcukor
- 2×2 ek liszt
- 2×1 késhegynyi sütőpor
A barna piskótához:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- 1 ek liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A megsült, kihűlt lapok locsolásához:
- narancslé
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 5 ek cukor
- 3 db narancs velő
- 1/2 üveg barackkompót aprítva
- 1 dl narancslé
- 1 zseléfix vagy 1 ek. zselatin vízben oldva
- 5 dkg csokiforgács
- 2 dl habtejszín
A bevonáshoz:
- 2 dl habtejszín
A díszítéshez:
- narancs
- csokiforgács
Elkészítése:
Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga, 1 db kakaós piskótát sütünk.
Az egész tojásokat a cukorral kb 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A kakaósnál is így járunk el.
Krém készítése:
A vaníliás pudingporokat, a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.
A narancsokat cikkekre szedjük,hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük,majd a felaprított barack kompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk, majd egy evőkanál tejszínnel kikeverjük.
A kihűlt pudingot kihabosítjuk.
Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utolján keverjük hozzá a csokiforgácsot.
Összeállítás:
Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.
A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedő lapra is kerüljön.
Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével,majd rá a krém és a 2. sárga lap.
Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.
Ízlés szerint díszítjük.