Hozzávalók:
A tepsi mérete: 20×30 cm
A sárga piskótához:
A barna piskótához:
A megsült, kihűlt lapok locsolásához:
A krémhez:
A bevonáshoz:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga, 1 db kakaós piskótát sütünk.
Az egész tojásokat a cukorral kb 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A kakaósnál is így járunk el.
A vaníliás pudingporokat, a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.
A narancsokat cikkekre szedjük,hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük,majd a felaprított barack kompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk, majd egy evőkanál tejszínnel kikeverjük.
A kihűlt pudingot kihabosítjuk.
Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utolján keverjük hozzá a csokiforgácsot.
Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.
A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedő lapra is kerüljön.
Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével,majd rá a krém és a 2. sárga lap.
Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.
Ízlés szerint díszítjük.