Velencei álom szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Velencei álom szelet

Hozzávalók:
A tepsi mérete: 20×30 cm

A sárga piskótához:

  • 2×2 db tojás
  • 2×2 ek porcukor
  • 2×2 ek liszt
  • 2×1 késhegynyi sütőpor

A barna piskótához:

  • 2 db tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

A megsült, kihűlt lapok locsolásához:

  • narancslé

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 3 db narancs velő
  • 1/2 üveg barackkompót aprítva
  • 1 dl narancslé
  • 1 zseléfix vagy 1 ek. zselatin vízben oldva
  • 5 dkg csokiforgács
  • 2 dl habtejszín

A bevonáshoz:

  • 2 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • narancs
  • csokiforgács

Elkészítése:

Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga, 1 db kakaós piskótát sütünk.

Az egész tojásokat a cukorral kb 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A kakaósnál is így járunk el.

Krém készítése:

A vaníliás pudingporokat, a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.

A narancsokat cikkekre szedjük,hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük,majd a felaprított barack kompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.

A tejszínt kemény habbá verjük.  A zselatint beáztatjuk, majd egy evőkanál tejszínnel kikeverjük.

A kihűlt pudingot kihabosítjuk.

Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utolján keverjük hozzá a csokiforgácsot.

Összeállítás:

Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.

A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedő lapra is kerüljön.

Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével,majd rá a krém és a 2. sárga lap.

Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.

Ízlés szerint díszítjük.