Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán kókuszkocka recept

Vegán kókuszkocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
    • 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
    • 18 dkg teljes értékű nádcukor
    • 8 dkg kókuszzsír
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
    • 4 dl mandulatej vagy rizstej
    • fél citrom héja

    Bevonáshoz:

    • 10 ek kakaópor
    • 10 dkg kókuszzsír
    • 15 dkg nádporcukor
    • 3 dl mandulatej vagy rizstej
    • 25 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Tedd a tészta száraz hozzávalóit egy edénybe és keverd jól össze, majd tedd hozzá a kókuszzsírt és a mandulatejet is. Keverd össze lágy mozdulatokkal és öntsd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe.

    180 fokon süsd készre kb 30 perc alatt, amjd hagyd kihűlni. A kihűlt piskótát vágd fel tetszés szerint.

    A máz hozzávalóit (a kókuszreszelék kivételével) keverd össze egy edényben és főzd fel. A forró mázba mártogasd bele villával a piskótakockákat, majd forgasd bele kókuszreszelékbe.

    Tipp:

    A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára. Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá