Vegán kókuszkocka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
- 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
- 18 dkg teljes értékű nádcukor
- 8 dkg kókuszzsír
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- 4 dl mandulatej vagy rizstej
- fél citrom héja
Bevonáshoz:
- 10 ek kakaópor
- 10 dkg kókuszzsír
- 15 dkg nádporcukor
- 3 dl mandulatej vagy rizstej
- 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Tedd a tészta száraz hozzávalóit egy edénybe és keverd jól össze, majd tedd hozzá a kókuszzsírt és a mandulatejet is. Keverd össze lágy mozdulatokkal és öntsd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe.
180 fokon süsd készre kb 30 perc alatt, amjd hagyd kihűlni. A kihűlt piskótát vágd fel tetszés szerint.
A máz hozzávalóit (a kókuszreszelék kivételével) keverd össze egy edényben és főzd fel. A forró mázba mártogasd bele villával a piskótakockákat, majd forgasd bele kókuszreszelékbe.
Tipp:
A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára. Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.