Vegán kókuszkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vegán kókuszkocka

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
  • 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
  • 18 dkg teljes értékű nádcukor
  • 8 dkg kókuszzsír
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
  • 4 dl mandulatej vagy rizstej
  • fél citrom héja

Bevonáshoz:

  • 10 ek kakaópor
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 15 dkg nádporcukor
  • 3 dl mandulatej vagy rizstej
  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

Tedd a tészta száraz hozzávalóit egy edénybe és keverd jól össze, majd tedd hozzá a kókuszzsírt és a mandulatejet is. Keverd össze lágy mozdulatokkal és öntsd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe.

180 fokon süsd készre kb 30 perc alatt, amjd hagyd kihűlni. A kihűlt piskótát vágd fel tetszés szerint.

A máz hozzávalóit (a kókuszreszelék kivételével) keverd össze egy edényben és főzd fel. A forró mázba mártogasd bele villával a piskótakockákat, majd forgasd bele kókuszreszelékbe.

Tipp:

A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára. Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:)