Ünnepi desszert gofrikehelyben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 db kehelyhez:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - gofrisütő
Töltelék:
- 6-8 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj
- kelyhenként kb 3 ek mirelit, vagy friss gyümölcs
- 1 csomag gyümölcskocsonya (2,6 dl)
Díszítéshez:
- tejszínhab
- díszítőcukorka
- ostyarúd
- 1 lime szelet
Elkészítése:
Az ostyakehelyhez megolvasztjuk a vajat és a többi hozzávalóval robotgépben 4-es fokozaton szép simára,- csomómentesre keverjük.
A forró gofrisütőre 2 evőkanállal ráhalmozunk és kissé elsimítjuk, majd 2-3 perc alatt szép barnára megsütjük.
A kész ostya forrón még nagyon jól formázható, így miután megsült, egy nagyobb pohár fenekére rátesszük és a kezünkkel köralakban összefogjuk, ettől lesz majd kosárka, vagy kehely formájú.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a kelyheket egy ecsettel belülről kikenjük vele.
Elkészítjük a gyümölcskocsonyát.
Az előkészített friss vagy mirelit gyümölcsökkel megpakoljuk a kelyheket és a félig visszahűlt kocsonyával szép egyenletesen ráöntjük a hideg gyümölcsökre. A kocsonya pillanatok alatt rádermed!
Díszítjük felvert tejszínhabbal, ostyarúddal, lime szelettel, apró cukorkákkal, bármivel, ez már a fantázia és az ízlés dolga.
Hűtőszekrénybe téve 20-24 óráig szépen megmarad a formája és az állaga!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ugyanez a kehely néhány gombóc fagyival is nagyon finom, sőt egyszer tiramisuval is elkészítettem, hát az valami páratlan Isteni volt! :)
Lényege, hogy a kelyhek szépen meg legyenek formázva, a töltelék onnantól már a fantázia és az ízlés szüleménye!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









