Ünnepi desszert gofrikehelyben recept
Hozzávalók 4 db kehelyhez:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- gofrisütő
Töltelék:
- 6-8 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj
- kelyhenként kb 3 ek mirelit, vagy friss gyümölcs
- 1 csomag gyümölcskocsonya (2,6 dl)
Díszítéshez:
- tejszínhab
- díszítőcukorka
- ostyarúd
- 1 lime szelet
Elkészítése:
Az ostyakehelyhez megolvasztjuk a vajat és a többi hozzávalóval robotgépben 4-es fokozaton szép simára,- csomómentesre keverjük.
A forró gofrisütőre 2 evőkanállal ráhalmozunk és kissé elsimítjuk, majd 2-3 perc alatt szép barnára megsütjük.
A kész ostya forrón még nagyon jól formázható, így miután megsült, egy nagyobb pohár fenekére rátesszük és a kezünkkel köralakban összefogjuk, ettől lesz majd kosárka, vagy kehely formájú.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a kelyheket egy ecsettel belülről kikenjük vele.
Elkészítjük a gyümölcskocsonyát.
Az előkészített friss vagy mirelit gyümölcsökkel megpakoljuk a kelyheket és a félig visszahűlt kocsonyával szép egyenletesen ráöntjük a hideg gyümölcsökre. A kocsonya pillanatok alatt rádermed!
Díszítjük felvert tejszínhabbal, ostyarúddal, lime szelettel, apró cukorkákkal, bármivel, ez már a fantázia és az ízlés dolga.
Hűtőszekrénybe téve 20-24 óráig szépen megmarad a formája és az állaga!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ugyanez a kehely néhány gombóc fagyival is nagyon finom, sőt egyszer tiramisuval is elkészítettem, hát az valami páratlan Isteni volt! :)
Lényege, hogy a kelyhek szépen meg legyenek formázva, a töltelék onnantól már a fantázia és az ízlés szüleménye!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »