Túróval töltött kelt rózsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A csésze űrmértéke: 180 ml
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csésze langyos tej
- 1/2 csésze olaj
- 1/2 csésze joghurt
- 2 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg friss élesztő
- 1 mokkáskanál só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az élesztőt 1/2 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és a cukrot.
A megmaradt tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Ezt a keveréket is a liszthez adjuk a sóval együtt.
Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett lapra borítjuk és átgyúrjuk.
Elosztjuk kb 10 egyforma darabra a tésztát. Mindegyik darabból készítünk egy gombócot, amit meglisztezünk, hogy majd ne ragadjon oda.
A gombócokat tenyérnyi körré nyújtjuk, majd 4 helyen bemetsszük, de a kör közepe ép maradjon.
A töltelékhez a hozzávalókat egyszerűen csak kikeverjük.
A bevágott tésztakarikák közepére teszünk a töltelékből egy jó kávéskanálnyit. Ezután sorban felhajtogatjuk a “szirmokat” a töltelékre.
A kész rózsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd letakarva még 1/2 óráig pihentetjük.
Ezután tojással lekenjük a virágokat majd mehetnek az előmelegített, 175 fokos sütőbe. Kb 20-25 perc alatt szép arany színűre sülnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »