Túróval töltött kelt rózsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A csésze űrmértéke: 180 ml
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csésze langyos tej
- 1/2 csésze olaj
- 1/2 csésze joghurt
- 2 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg friss élesztő
- 1 mokkáskanál só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az élesztőt 1/2 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és a cukrot.
A megmaradt tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Ezt a keveréket is a liszthez adjuk a sóval együtt.
Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett lapra borítjuk és átgyúrjuk.
Elosztjuk kb 10 egyforma darabra a tésztát. Mindegyik darabból készítünk egy gombócot, amit meglisztezünk, hogy majd ne ragadjon oda.
A gombócokat tenyérnyi körré nyújtjuk, majd 4 helyen bemetsszük, de a kör közepe ép maradjon.
A töltelékhez a hozzávalókat egyszerűen csak kikeverjük.
A bevágott tésztakarikák közepére teszünk a töltelékből egy jó kávéskanálnyit. Ezután sorban felhajtogatjuk a “szirmokat” a töltelékre.
A kész rózsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd letakarva még 1/2 óráig pihentetjük.
Ezután tojással lekenjük a virágokat majd mehetnek az előmelegített, 175 fokos sütőbe. Kb 20-25 perc alatt szép arany színűre sülnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »