Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróval töltött kelt rózsák recept

Túróval töltött kelt rózsák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A csésze űrmértéke: 180 ml
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 csésze langyos tej
    • 1/2 csésze olaj
    • 1/2 csésze joghurt
    • 2 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 mokkáskanál só

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 evőkanál cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • fél citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1/2 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk.

    Közben kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és a cukrot.

    A megmaradt tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Ezt a keveréket is a liszthez adjuk a sóval együtt.

    Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Ezután lisztezett lapra borítjuk és átgyúrjuk.

    Elosztjuk kb 10 egyforma darabra a tésztát. Mindegyik darabból készítünk egy gombócot, amit meglisztezünk, hogy majd ne ragadjon oda.

    A gombócokat tenyérnyi körré nyújtjuk, majd 4 helyen bemetsszük, de a kör közepe ép maradjon.

    A töltelékhez a hozzávalókat egyszerűen csak kikeverjük.

    A bevágott tésztakarikák közepére teszünk a töltelékből egy jó kávéskanálnyit. Ezután sorban felhajtogatjuk a “szirmokat” a töltelékre.

    A kész rózsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd letakarva még 1/2 óráig pihentetjük.

    Ezután tojással lekenjük a virágokat majd mehetnek az előmelegített, 175 fokos sütőbe. Kb 20-25 perc alatt szép arany színűre sülnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá