Hozzávalók:
A csésze űrmértéke: 180 ml
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt 1/2 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és a cukrot.
A megmaradt tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Ezt a keveréket is a liszthez adjuk a sóval együtt.
Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett lapra borítjuk és átgyúrjuk.
Elosztjuk kb 10 egyforma darabra a tésztát. Mindegyik darabból készítünk egy gombócot, amit meglisztezünk, hogy majd ne ragadjon oda.
A gombócokat tenyérnyi körré nyújtjuk, majd 4 helyen bemetsszük, de a kör közepe ép maradjon.
A töltelékhez a hozzávalókat egyszerűen csak kikeverjük.
A bevágott tésztakarikák közepére teszünk a töltelékből egy jó kávéskanálnyit. Ezután sorban felhajtogatjuk a “szirmokat” a töltelékre.
A kész rózsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd letakarva még 1/2 óráig pihentetjük.
Ezután tojással lekenjük a virágokat majd mehetnek az előmelegített, 175 fokos sütőbe. Kb 20-25 perc alatt szép arany színűre sülnek.