Túrós szelet recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szükség esetén 2 ek tejföl az összeállításhoz
Töltelékhez:
- 40 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalói összegyúrjuk.
Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük.
A tojássárgákat a túróval, citromhéjjal, a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanállal beleforgatjuk a tojáshabot. Utoljára keverjük hozzá a mazsolát.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát elfelezzük. Egyiket kinyújtjuk tepsi méretre és a tepsibe fektetjük. A tölteléket ráöntjük, elsimítjuk és a másik tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojással lekenjük.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk tepsiben kihűlni és utána lehet szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »