Túrós pite Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
Elkészítése:
Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni.
A tejben elkeverjük a pudingport, keményítőt és a vaníliát, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat.
A túrót és a porcukrot jól összekeverjük, majd elektromos habverővel apránként belekeverjük a kihűlt pudingos krémet, majd belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a búzadarát is.
A tojásfehérjáket kemény habbá felverjük és a túrós masszába forgatjuk óvatos mozdulatokkal.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik térsztát kinyútjuk és a beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, rásimítjuk a tésztára a tölteléket ée befedjük a másik kinyújtott lappal.
Előmelegített, 170 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nem baj, ha sütés közben kissé felpúposodik a tészta, ahogy hűl ki, le fog lappadni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »