Túrós-narancsos mézes krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*37 cm-es tepsihez/sütőkerethez:
Tészta:
- 55 dkg finomliszt
- 10 dkg méz
- 10 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk fahéj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 evőkanál tejföl
Krém:
- 40 dkg krémes túró
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 narancs héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- fél üveg narancs vagy barack lekvár
Tetejére:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 2-3 ek olaj
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A tésztához a mézet, porcukrot és a zsírt összemelegítjük. Amikor a keverék már kihűlt, akkor hozzákeverjük a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk.
A tésztát 5 részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, végül kihűtjük.
A krémhez egy edénybe mérjük a túrót, mascarponét, cukrokat, narancs héját és a levét, majd jól kikeverjük az egészet.
Összeállítás:
Az egyik lapot egy tálcára tesszük, rákenjük a túrós krém felét és erre teszünk egy újabb lapot. Bőségesen és egyenletesen megkenjük a lekvárral, majd egy újabb lapot teszünk rá. Rákenjük a maradék krémet és befedjük az utolsó lappal. Lesúlyozzuk a sütit és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnap elkészítjük a mázat. A csokit, vajat és az olajat összeolvasztjuk, majd egyenletesen rásimítjuk a süteményre.
Az utolsó lapot késes aprítóba tesszük és morzsa állagúra daráljuk. Ezzel a kekszmorzsával megszórhatjuk a mázat.
Amikor a máz megdermedt, akkor éles késsel óvatosan felszeljük a sütit, hogy ne törjük össze rajta a csokit, majd a kisütött formákkal és a kekszmorzsával tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »