Túrós, barackos párnácskák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg durumliszt
- fél tasak sütőpor
- 1 tk porélesztő
- 15 dkg vaj
- 5 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 75 g tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás xilit vagy vaníliás cukor
Töltelék:
- 30 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja és a felének a leve
- 2 tk vanília kivonat
- 5 ek kristályos stevia vagy cukor
- 1 ek méz
- 75 g tejföl
- 30 dkg konzerv barack
A szóráshoz és a kenéshez:
- 2 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél tasak vaníliás xilit vagy vaníliás cukor
Elkészítése:
Szitáljuk egy tálba a liszteket és keverjük hozzá a porcukrot. Morzsoljuk össze a hideg vajjal és a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tejfölben elkevert porélesztőt és a tojást. Amennyiben nem áll össze a linzertésztánk adjunk hozzá egy kis hideg tejet.
Pihentessük a tésztát 15-20 percig, közben készítsük el a tölteléket.
A félzsíros túrót törjük össze, adjuk az összes maradék hozzávalót, azaz a steviát, a mézet, a citrom levét és héját és a vaníliát, majd keverjük simára.
A tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle kb. 6*6 cm-es négyzeteket.
Minden tésztadarabka közepére tegyünk egy-egy teáskanálnyi túrótölteléket és egy cikk őszibarackot. Hajtsuk fel a tészta négy sarkát és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le felvert tojással.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süssük készre. Még langyosan szórjuk meg porcukorral és már tálalhatjuk is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









