Túrós, barackos párnácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg durumliszt
- fél tasak sütőpor
- 1 tk porélesztő
- 15 dkg vaj
- 5 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 75 g tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás xilit vagy vaníliás cukor
Töltelék:
- 30 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja és a felének a leve
- 2 tk vanília kivonat
- 5 ek kristályos stevia vagy cukor
- 1 ek méz
- 75 g tejföl
- 30 dkg konzerv barack
A szóráshoz és a kenéshez:
- 2 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél tasak vaníliás xilit vagy vaníliás cukor
Elkészítése:
Szitáljuk egy tálba a liszteket és keverjük hozzá a porcukrot. Morzsoljuk össze a hideg vajjal és a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tejfölben elkevert porélesztőt és a tojást. Amennyiben nem áll össze a linzertésztánk adjunk hozzá egy kis hideg tejet.
Pihentessük a tésztát 15-20 percig, közben készítsük el a tölteléket.
A félzsíros túrót törjük össze, adjuk az összes maradék hozzávalót, azaz a steviát, a mézet, a citrom levét és héját és a vaníliát, majd keverjük simára.
A tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle kb. 6*6 cm-es négyzeteket.
Minden tésztadarabka közepére tegyünk egy-egy teáskanálnyi túrótölteléket és egy cikk őszibarackot. Hajtsuk fel a tészta négy sarkát és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le felvert tojással.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süssük készre. Még langyosan szórjuk meg porcukorral és már tálalhatjuk is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »