Túrós, barackos párnácskák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg durumliszt
  • fél tasak sütőpor
  • 1 tk porélesztő
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 75 g tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás xilit vagy vaníliás cukor

Töltelék:

  • 30 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja és a felének a leve
  • 2 tk vanília kivonat
  • 5 ek kristályos stevia vagy cukor
  • 1 ek méz
  • 75 g tejföl
  • 30 dkg konzerv barack

A szóráshoz és a kenéshez:

  • 2 ek porcukor
  • 1 tojás
  • fél tasak vaníliás xilit vagy vaníliás cukor

Elkészítése:

Szitáljuk egy tálba a liszteket és keverjük hozzá a porcukrot. Morzsoljuk össze a hideg vajjal és a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tejfölben elkevert porélesztőt és a tojást. Amennyiben nem áll össze a linzertésztánk adjunk hozzá egy kis hideg tejet.

Pihentessük a tésztát 15-20 percig, közben készítsük el a tölteléket.

A félzsíros túrót törjük össze, adjuk az összes maradék hozzávalót, azaz a steviát, a mézet, a citrom levét és héját és a vaníliát, majd keverjük simára.

A tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle kb. 6*6 cm-es négyzeteket.

Minden tésztadarabka közepére tegyünk egy-egy teáskanálnyi túrótölteléket és egy cikk őszibarackot. Hajtsuk fel a tészta négy sarkát és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le felvert tojással.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süssük készre. Még langyosan szórjuk meg porcukorral és már tálalhatjuk is!