Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
A szóráshoz és a kenéshez:
Elkészítése:
Szitáljuk egy tálba a liszteket és keverjük hozzá a porcukrot. Morzsoljuk össze a hideg vajjal és a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tejfölben elkevert porélesztőt és a tojást. Amennyiben nem áll össze a linzertésztánk adjunk hozzá egy kis hideg tejet.
Pihentessük a tésztát 15-20 percig, közben készítsük el a tölteléket.
A félzsíros túrót törjük össze, adjuk az összes maradék hozzávalót, azaz a steviát, a mézet, a citrom levét és héját és a vaníliát, majd keverjük simára.
A tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle kb. 6*6 cm-es négyzeteket.
Minden tésztadarabka közepére tegyünk egy-egy teáskanálnyi túrótölteléket és egy cikk őszibarackot. Hajtsuk fel a tészta négy sarkát és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le felvert tojással.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süssük készre. Még langyosan szórjuk meg porcukorral és már tálalhatjuk is!