Túrós-barackos pápaszem recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3,75 dl tej 2,8 %
- 1 ek kakaópor
- 2 ek kristálycukor
- 2 dkg zselatin (por)
- 10 gramm vaníliás cukor
Közepébe:
- 1 csomag babapiskóta
- 2 ek baracklekvár
- 5 db félbevágott sárgabarack (konzerv)
Piskóta forgatásához:
- tej
- rum
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 10 gramm habfixáló
- 10 gramm vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor (elhagyható)
Elkészítése:
Egy 30*12 cm méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
A tejet a cukorral és a zselatinnal felmelegítjük, de nem forraljuk.
A túrót villával összetörjük és apránként a tejet hozzáöntjük. A masszát elfelezzük és felébe belekeverjük a kakaóport.
A kakaós masszát beleöntjük a formába és addig hűtőbe tesszük, amíg a babapiskótát a lekvárral összeragasztjuk, (3*2 db).
A hűtőből kivett forma közepébe végig, sorba rakjuk az összeragasztott és a rumos tejbe áztatott babapiskótát. A két oldalához pedig a negyedelt barackot rakjuk.
Tetejére a fehér masszát öntjük és végül keresztben, sorba rakva babapiskótával zárjuk. A folpackkot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap a formából kiborítva felvert tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Nagyon mutatós süti és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »