Túróban sült csokigolyó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók eg 28*20-as tepsihez:
A golyókhoz:
- 5 dkg vaj
- 5 púpos ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
A túrós részhez:
Elkészítése:
A csokigolyók hozzávalóit gyúrjuk össze és tegyük hűtőbe amíg a túrós masszát összeállítjuk.
A massza hozzávalóit, a fehérjehab kivételével alaposan keverjük ki.
A hűtőből vegyük ki a kakaós tésztát és lisztes vagy porcukros kézzel formázzunk diónyi golyókat, melyeket rakosgassunk sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távolabb (nekem 10 db csokigolyó lett).
A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan keverjük hozzá a túrós krémhez és egyenletesen öntsük rá a golyócskákra.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük. Nagyon finom melegen, de szerintem másnap, hidegen finom igazán!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.